Tips til rimelige ferieaktiviteter som ikke koster flesk

Sommerferien bruker som vanlig å legge beslag på en stor del av lønningene, og gjør at tiden etter ferien kan bli verre enn man hadde tenkt på forhånd. Lange feriereiser utenlands med høyt forbruk av kredittkortet, har fått de fleste tallene til å se røde ut. Men det trenger ikke alltid å være sånn at man skal bruke mest mulig for å ha det best mulig. Lykke ligger gjerne i de små ting, som å sitte rundt et bål en sen sommerkveld ved stranden.

Det er mange aktiviteter man kan gjøre i feriene, ferieaktiviteter som passer for barn, og ikke koster skjorta.

Dra på skogstur i nærområdet

Enten det er sommer eller høst, kan det være virkelig spennende å gå en skogstur i marka. Man kan ta med seg en god piknik-kurv, pledd og sitteunderlag. Her kan man se etter fugler og dyr, eller plukke forskjellige planter man finner på veien. Har man hund vil den elske å være ute i det fri, og tilbyr nærområdet et lite fiskevann eller en elv, kan man til og med ta med seg fiskestanga. Barn kan enten gå selv, eller bli båret å ryggmeis eller sitte i barnesetet på en sykkel. I marka kan man finne bær allerede på sommeren, og er man ute på sensommeren eller høsten kan man finne sopp i de fleste deler av landet. Det er ikke lov å tenne bål ute i naturen på sommerhalvåret, men man kan likevel kose seg med god mat og drikke. Det finnes en del gapahuker eller opptenningsplasser som er tilegnet for å grille.

Sykkeltur til bestemor

Med alle mann på sykler, er det bare å sette av gårde. Selv om turen kanskje virker i overkant lang, klarer selv små barn å sykle helt til bestemor, dersom man hele tiden passer på å holde riktig tempo. De minste kan sitte i barnevogn bak på sykkelen, eller sitte i barnesete. De litt større barna klarer fint å sykle selv. Det kan være smart å ta en kikk på alle syklene før avreise, slik at alle dekk er fylt opp, og at man sjekker at bremsene fungerer. Da er det mange småbarn som blir glade for å komme frem til saft og boller hos bestemor.

Overnatting med telt

Enten man lager en liten safari i hagen eller tar med teltet i utmarka, kan det å reise på en skikkelig telttur være en opplevelse alle barn vil huske. Telt er noe de fleste har, men det er likevel nødvendig å ta en ekstra kikk på det. På den måten unngår man å stå der uten teltplugger eller den stanga som skulle tres gjennom til slutt. Telttur kan kombineres med en tur i fjellet, en tur ved sjøen eller rett og slett i hagen. Det kan være greit å være nærme hjemmet dersom noen barn blir mørkeredde eller det plutselig høljer ned.

Leke i fjæra

Det finnes så mye spennende i fjæra, alt fra små kreps til reker og skrukketroll. Alle har vi sett dem, selv om det kan være en stund siden sist. Kanskje man finner fine steiner som er glattpolerte etter havets og tidens finslipende tenner. Eller flotte skjell og muslinger. Noen er skarpe og andre har flotte mønstre.

En kjempestor sjøstjerne ligger og vaker i vannet, og der ligger noen sneglehus. Fjærelek kan også kombineres med bading, soling og spising av masse deilig is. Er været bra kan man bade i fjæra hele sommeren.

I tillegg til dette er det mange ting som kan være alternativer til dyre ferier. Det å samle på frimerkene eller glansbilder. Å dryppe med stearin er koselig en kveld, eller spille et spill. Selv en ferie kan bli rimelig. Og etter ferien kan man endelig få en romslig periode fra mot jul.