7 uteleker man kan lage til barna i hagen

Har man gått tom for ideer, og barna maser om å gjøre noe, da er alle råd dyrebare. For barn som kjeder seg er nesten det verste som fins, spesielt etter en lang arbeidsdag med mas og kjas. På tom mage og hundrevis av tanker i hodet, er det dumt om man ikke har noen smarte tips i ermet man kan dra frem. Med litt håndverker-ånd og en hjerne for smarte løsninger, kan man komme langt. Har man mindre av dette, kan man lese denne artikkelen for å få tips.

  1. Blikkboksspillet

Har man ikke en dartskive og piler, kan man lage noe som er enda mer morsomt og som lager masse bråk. Et blikkboksspill består av hermetikkbokser (helst tomme), som er stablet opp som en pyramide. 15 tomme blikkbokser blir en flott pyramide man kan sette på et bord. Det ideelle er å ha noen kasteballer, men har man ingenting må man bruke fantasien. Tennisballer, klosser eller stein kan også brukes dersom man holder litt avstand.

  1. Badeland i hagen

En vannspreder er alt som skal til for at barna skal leke seg i hagen. Det er en fordel om det er sommervarmt. Da er det bare å sette på vannet og la barna leke mens man får i seg noen brødskiver som senker blodtrykket. Har man et lite plastbasseng og badeleker, er det perfekt. En trampoline gjør leken enda morsommere, der barna kan hoppe rundt helt til de blir uvenner.

  1. Balanseløype for store og små

Det er ikke så mye fantasi som skal til for å lage en balanseløype. Da kan man bruke bøtter, en benk, en solid bjelke mellom to kasser, trærne og omgivelsene. Balanseløypa kan lages slik at en del er for de minste, en annen del for de største. God og mett, kan det være lurt å være ute sammen med barna, for å hjelpe dem over til neste del. Rokkering kan bli målgang eller en base man skal hoppe til fra et annet sted. Flere trestubber kan bli løype, men de må festes godt. Det gjøres ikke i en fei.

  1. Flasker som blir vannbåren bane

Plastflasker kan brukes til så mangt. Man kan feste dem på veggen, etter å ha skjært hull i siden. Øverst kan barna helle vann tilsatt konditorfarge, og nedover renner vannet fra flaske til flaske. De må være festet slik at vannet passerer gjennom hullet, og ut av tuten. Har man noen planter som uansett trenger vanning, kan vannbanen bli perfekt. Pass på at ikke plantene drukner, hvis du blir trøtt og tar deg en lur på sofaen.

  1. Sandkasse

Sandkasse er noe du får en ide om mens du snorker på sofaen. Det er fullt mulig å lage sandkasse i hagen, men husk å montere et lokk over når sandkassa ikke er i bruk. Ellers er det mange katter ute og går.

  1. Trehytte

Eller hytte i treet. Problemet er at det ikke er noen trær i hagen, og trevareutsalget har stengt for dagen. Det går an å lage trehytte av gamle materialer man har liggende i garasjen. Pass på å fjerne gamle rustne spiker, og la barna utfolde seg selv med hammer og spiker.

  1. Teltlandsby

Men telt har dere. Faktisk flere, både store og små telt. Å lage teltlandsby kan både være koselig og være noe barna kan leke med i flere dager uten å bli lei. Når de våkner neste morgen er det ut i teltene igjen. Det er mange andre ting som kan brukes, slik som tepper, stoler, presenning også videre.

Mens man rører i grøten en lørdags formiddag kan man få mange gode ideer. Mange uteleker til barna i hagen kan man lage selv. Det gjelder bare å finne tiden og overskuddet til å få det gjort.